Filmer från valpträning

Nu är Wic 11 veckor gammal, detta är lite av vad vi hunnit hitta på i träningsväg!

Kroppskontroll på plattform:

Genom shaping fick jag upp Wic på plattformen. Sedan värdeladdade jag plattformen med lite mer godis och fick till stadgan där.
Sista steget är att belöna ner honom från plattformen och få honom att backa upp på den. Just nu klarar han det med en tass kvar på plattformen och tre på golvet. Detta är tredjepasset vi kör och snart fixar han backandet även från fyra tassar på golvet. En superbra och rolig övning för att få kontroll på vart tassarna sitter. Både Ino och Wic älskar all form av plattformsträning! Wic blir väldigt tänkande och koncentrerad medan Ino blir tvärt om, galen och testar allt. De bjuder mig på olika utmaningar, superkul och utmanande!

Omvänt lockande/öppen hand som fryssignal:

Jag leker ”jaga godishand-leken” med honom för att få upp honom i aktivitetsnivå och sedan öppnar jag min slutna godishand, vilket betyder ”frys i den position du är”. Detta va en liten check och test på att han verkligen förstår att öppen hand betyder stadga. Oavsett hur rolig lek han är inne i och hur gärna han vill ha godisbiten så är enda vägen till belöning att behålla självkontrollen och vänta på belöningssignal. I den höga aktivitesnivån kan det vara riktigt svårt för en lättfrustrerad valp som Wic att behålla självkontrollen och inte försöka sno åt sig godisen, så jag är faktiskt lite ”mamma-stolt” över honom haha.. Självkontrollsövningar och att jobba under frustrationströskeln är nog det vi har störst fokus på nu! Pip, gnäll och skall vill vi hålla träningen fri från!

Burlek:

Genom shaping har jag fått Wic att gå in i buren, sen har jag värdeladdat med lek och godis där inne. Jag använder omvänt lockande med leksak för att få förståelsen för stadga i buren. Sen bjuder jag ut till lek på frisignal!

Lekutveckling – byta leksak på signal och sen nervarvning med gos och tugg på pinne:

Sen är vi på olika miljö-äventyr, leker, gosar och sover i massor!