Grunder för tävlingshunden

Min mobil gick sönder i veckan och min långa lista av grunder jag ska lära Wic försvann då.. Så jag tänkte skriva ner det jag kommer på just nu och fylla på mer senare. Då kan den omöjligt försvinna igen! Detta är väldigt kortfattat vad jag kommer på nu..

* Omvänt lockande – stå emot frestelser

* Stadga – hålla position

* Bur/filtträning – som paus under träning

* Frisignal – lämna stadgaposition

* Belöningsutveckling – byta på ”ja” mm

* Shapingövningar – för att lära sig inlärningsvägen

* Kroppskontrollövningar – kloss, plattform mm

* Avståndslekar – runda föremål,  externbelöning

Sen är tanken att relatvt snabbt lägga på signal i de olika delarna. Inte för att man behöver signal på allt, men för att jag vill att han ska lära sig hela inlärningsvägen, från att testa sig fram i shapingen till att  vänta på signal. Och sen kunna utföra korta,  korta kedjor.

Signalkontroll och uthållighet är något jag varit väldigt dålig på att träna med Ino.. Därför lägger jag nu stort fokus på detta redan från början med Wic.

De flesta grunderna ovan har vi påbörjat + lite till, och i förrgår (på hans 12veckors dag) fick vi till riktigt snygga bakåtligg viket känns jättekul! En bra start på den första lydnadsträningen med honom. Här är video från den träningen:

Nu har jag berättat lite vad vi sysslar med, och vill höra vad ni hittar på i tävlingsträningsväg med valpen eller unga hunden! Dela med er av era listor och tankar!

One comment

Comments are closed.