Om oss

Rebecca Jöneros, Excerno Ouray Does (Ino) och Eyebackens Wic (Wic)

Ino är en kastrerad Schapendoes hane på snart fyra år, han är en glad, sprallig, galen och helt underbar livskamrat. Tillsammans gör vi i stort sätt allt! Vi är mycket ute i naturen och joggar, vandrar, kör drag, spårar eller bara promenerar. Att vara i skogen är något vi älskar så där spenderar vi många timmar i veckan! Andra roliga aktiviteter vi sysslar med är Lydnad, Freestyle och Specialsök.

Jag som skriver på bloggen heter Rebecca Jöneros, är 19 år, har gått på ForshagaAkademins Hundsportsgymnasium (tillsammams med Ino såklart!) Vi bor i Fellingsbro, en liten håla utanför Örebro, och jobbar på JR Hundcenter inne i Örebro. För tre veckor sedan flyttade Wic in hos oss, en liten Border Collie hane valp. Helt underbar är han, ska bli spännande att se vad denna lilla filuren kommer utvecklas till! Smeknamnet är ännsålänge ”Den pratglada krokodil-valpen”, det beskriver honom väldigt bra haha.. Planen är att satsa på Freestyle och Lydnad med honom och sen kommer vi även träna en del drag och vallning!

MIN HUNDTRÄNING:
För nästan tre år sedan, när Ino var valp, var vi båda två lika gröna på klickerträning/ shaping/ progressiv förstärkningsträning.
Men tackvare att han inte var en så enkel valp, speciellt inte när det gällde belöningar.. Så jag var jag tvungen att söka mycket kunskap på alla möjliga, och för mig, okända håll. På något sätt kom jag med på en kurs i belöningsutveckling och i samband med det träffade jag Klickertränings-nördar. Efter det var jag fast. Numera är inte klickerträning enbart en inläringsteknik eller metod för mig. Det är mer än så! En hel vetenskap om hur vi på ett etiskt och trevligt sätt får hundar att fungera i samhället genom att belöna och forma fram beteenden vi uppskattar och vill ha mer av. Så det är vad jag vill sprida kunskap om – den senaste, roligaste och mest effektiva hundträning.
Jag älskar att dela med mig, diskutera, föreläsa och hålla kurser om denna sortens hundträning! Det är vad jag brinner för!

MIN UTBILDNING:
• Föreläsning ”Hund och varg, skillnader och likheter” av Ingrid Tapper (10/2 -2015)
• Pågående Canis Klickertränar utbildning för Mary Wright (28/2-11/10 -2015)
• Praktik i Hundshopen (23/2-6/3 – 2015)
• Utbildning till Sbk Allmänlydnads-instruktör
• 2årig gymnasieutbildning på ForshagaAkademins Hundsportsgymnasium (2014-2015)
• Praktik på Klickerklok hos Fanny Gott och Thomas Stokke (5/8-24/8 -2014)
• Föreläsning i Tävlingspsykologi för Camilla Brundin (14/11 -2013)
• Observatör på en helgkurs i Tävlingslydnad för Petra Lindström – Dogpromotion (hösten 2012)
• Praktik på Aktiv Hundcenter, fem veckor (hösten 2012)
• 1år på Örkelljunga Hundgymnasium med Charlotte Swanstein som hundlärare (2012-2013)

 

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande