Såhär var massagen!

Idag har vi haft massage, det var väldigt intressant och annorlunda gentemot vad jag hade förställt mig. Det gick hur bra som helst med Ino, han körde lite Ino-style i början med hoppande, studsande men efter bara någon menut så lade han sig ner och blev helt död typ, han var till och med mer avslappnad än när jag brukar kamma honom och då ligger han med slutna ögon på rygg och nästan sover.
När Annika kände på honom sa hon att han var ganska bra musklad för att vara schapendoes, en vallhund med ’torra’ muskler. Ino kommer aldrig att bli muskelknutte i och med att rasen inte är uppbyggd för att behöva var så musklade och starka, istället är han uthållig och smidig. En hund med torra muskler kan man lätt känner benen genom huden vilket betyder att de svarar bra på massage och är i mer behov av det för att inte bli stela och dra på sig skador. Vi pratade om längden på en del av ryggen i förhållande till den totala längden var avgörande för hur mycket musklade hundarna var på ryggen och i hur stort behov av mer muskler hundar med längre rygg var för att inte få skador. Vi fick även en snabb genomgång av träningsverk, muskelknutor, slaggprodukter i kroppen och hur skelettet fungerade. Eftersom att Ino mestadels skuttar fram, när han är lös i terräng så är det nästan galopp hela tiden och när han är kopplad så travar han. Inomhus är det trav eller ibland passgång om han är trött men aldrig ser jag någon skritt. Vi ska försöka jobba upp dem musklerna så att han kan börja använda sig utav det också. När han travar och galopperar är det mycket spänst och svikt vilket innebär att musklerna inte behöver arbeta lika mycket som om han skulle skrittat. För att bygga upp skritt musklerna så ska jag gå mycket långsamt med honom kopplad i högt gräs så att han måste lyfta på benen ordentligt när han går och det blir därför inte lika lätt för honom att passa. Pass går han över till om vi går jätte långsamt på plan mark, passgången är den mest energisparande gångarten utav dom alla och jag är glad att han i stort sätt inte använder sig utav den alls, bara i väldigt långsam gång (och går långsamt gör han inte ofta)
Det var en utav dom roligaste och mest lärorika skoldagarna jag haft på Forshaga Akademin. Kommer absolut att välja till massage-utbildningen i trean då jag blir diplomerad hundmassör! Det är Annika Falkenberg som håller i den då också.
Efter massagen var det nog bra för Ino att vila sig lite i boxen, han var där hela eftermiddagen då jag hade vanliga lektioner och sen vid femtiden hämtade jag honom och drog ut och körde lite intervaller i uppförsbacke, gick bra det med. Ino har en sådan rivstart när jag skickar honom på köör men blir lite trött/inte lika taggad att spring så fort sista biten av backen, men han vinner över mig varje gång och kommer upp först!
Nu ligger vi i sängen och gosar, vi är båda två trötta och belåtna!

20131016-225336.jpg