Stirrande ögon och spårning

Att ha vilodag för Ino dagen innan jag tänkt mig en sov morgon var inte det smartaste.. Jag vaknade med Ino 10cm från mitt ansikte stirrande på mig vid halv nio tiden, Ino var pigg och utvilad, han ville hitta på något eller i allafall få upp mig ur sängen! Jag låg kvar i sängen en stund till och gick sen ut på en kort promenad med honom innan jag åt frukost. På eftermiddagen blev en promenad på omkring 3km, 3 korta spår och lite klicker trick på vägen. Det var andra gången jag spårade med Ino, förra gången hade jag godis i varje fotsteg och det kändes bara som att han letade godisar och inte hade någon aning om att han gick i mina fotspår. Så nu testar vi lite annat! Har kollat på lite olika metoder om hur man kan lära in spåret (satsar inte på att tävla så jag testar lite olika modeller och är inte heller så påläst om det, gör det mest för aktivering och för att Ino verkar tycka det är kul). Vi var på en jättestor äng och ingen av spåren fick särskilt lång tid på sig att sjunka in, endast 5-10min väntan mellan varje spår. Det första spåret (inget godis i det utan bara leksak på slutet) som var på ca 50m galopperade han igenom med näsan konstant i marken. Det andra spåret var på 80m och inte heller något godis i, där höll jag emot i linan så att han inte kunde galoppera, då drog han som en galning, tur han hade sele iallafall. Det tredje spåret lade jag godisbitar i vart fjärde steg ungefär och det var 200m långt. I början på det spåret var han väldigt frammåtriktad men lugnade sig efter ca 50m och fokuserade mer på godisarna istället för farten framåt, det som var målet, att få honom lite noggrannare! Jag tyckte att det var jättekul att se hans driv och ska lära mig mer om spårning så att jag kan få honom lite lugnare och mer noggrann för annars kommer han att springa förbi vinklar när vi börjar med det. Nästa gång blir det nog ett längre spår med godis i varje steg i början av spåret och sedan kanske jag kan variera desto längre in i spåret han kommer så att det inte blir så mycket godis-spårutan mer person-spår, får klura på detta! Kul var det iallafall, nu åker spårböckerna fram!!

20131123-234819.jpg

20131123-234839.jpg

20131123-234828.jpg

One comment

Comments are closed.