Update

Åhh jag har så mycket att skriva om, så mycket som händer hela tiden! Men jag hinner aldrig få ner det i text här på bloggen..
Men Ino och Wic har verkligen hittat varandra, helt underbart! Vi kan ligga och gosa allihopa i vår lilla soffa, Wic kan ligga ovanpå Ino och ja dom är supermysiga med varandra. Avundsjukan och konkurrasen om mig (som Ino kände innan) har nästan helt försvunnit och det känns superskönt! Tyvärr funkar det inte att lägga upp bilder på bloggen för tillfället.. Men jag har flera mysbilder att lägga upp sen!

Sån tur är så fungerar det att publicera videos, så här kommer två från träningen med Wic!

Hoppstå:

Inlärningen av hoppstå har ännsålänge gått som en dröm! Detta är film från tredjepasset.
När jag tar fram Wic’s matskål så hoppar han på mig.. När han landade med framtassarna i golvet så tog jag bara fram ”omvänt lockande-handen” (viket betyder: frys i den position du är) och belönade rikligt för stadgan så att han förstod att det var kvaliteten på landningen och stadgan som avgjorde om han fick godis eller ej. Höjden på hoppet eller åt vilket håll han hoppade spelade ingen roll. Efter några repetitioner slutade han hoppa på mig och tryckte istället ner framtassarna med mer kraft i golvet. Rätt! Massor av belöning. Nu ska vi minska användandet av omvänt lockande-handen och lägga på signal på beteendet.

Lådlek:

Genom sånna här roliga trick lär sig Wic inlärningsvägen och grunderna i shapingen, vilka är detsamma oavsett vad vi kommer lära in senare. Otroligt kul har vi när vi tränar tillsammans och jag kunde inte varit mer nöjd med honom. En riktig liten naturbegåvning är han!